torek, 9. junij 2020 ob 00:00

Vabilo na usposabljanje »Izzivi timskega dela v akciji Gluhi strežejo v planinskih kočah«

Prostovoljci z znanjem nad izzive, ki jih čakajo v akciji Gluhi strežejo v planinskih kočah 2020. Letos se že tretje leto odvija vseslovenska prostovoljska akcija »Gluhi strežejo v planinskih kočah«. V tej akciji je sodelovalo in sodeluje veliko prostovoljcev, ki so bili in so v vlogi natakarja, animatorja, vodje in tolmača slovenskega znakovnega jezika.
Skozi akcijo v različnih planinskih kočah so se pojavljali različni izzivi v raznolikem timskem delu in v procesu prostovoljskega dela. Te smo sproti reševali, hkrati so se pojavljali dileme in nova vprašanja o vlogah v timskem delu.

Naj vam še razkrijemo par vprašanj in dilem izmed mnogih:
  • »Z vodjo ekipe prostovoljcev za kočo se ne razumem dobro. Kaj naj storim?«
  • »Šele na planinski koči sem ugotovil, da mi trenutna vloga ne odgovarja in mi je mučno biti v tej vlogi. Ali naj odstopim ali vztrajam?«
  • »Sem se javila kot tolmačka slovenskega znakovnega jezika in znam samo osnovne kretnje, za sporazumevanje. Bom zmogla se vključiti v ekipo planinske koče?«
  • »Javil sem se za vodjo planinske koče in ekipa me sploh ne posluša. Vsak dela po svoje. Kaj naj storim?«
Vabilo tudi v slovenskem znakovnem jeziku

Če ste bili tudi vi prostovoljci v prejšnjih akcijah in imate še svoja vprašanja, ki jih niste uspeli do sedaj rešiti, je to usposabljanje za vas. Velja tudi za nove prostovoljce, ki boste na usposabljanju pridobili še dodatna nova orodja in metode za reševanje teh izzivov!
Usposabljanje bo v soboto, 20. junija 2020, ob 8.30 uri, v prostorih društva gluhih in naglušnih Posavja Krško.

Rok za prijavo je do 15. junija. Prijavite se na povezavi, ki je dostopna tukaj.
Celo_leto_GSPK
23.09.2023