sreda, 22. julij 2020 ob 00:00

1. in 2. avgusta 2020 na najvišje ležeči koči v Sloveniji akcija Gluhi strežejo v planinskih kočah

Triglavski dom na Kredarici na 2515 m nad morjem bo že drugi leto zapored gostil vseslovensko prostovoljsko akcijo Gluhi strežejo v planinskih kočah.
S Pogačnikovega doma na Kriških podih z 2050 m se akcija nadaljuje in naslednja gostiteljica je Triglavski dom na Kredarici, kjer smo prvič gostovali lansko leto. Kredarica je ena od postojank, od koder se lahko povzpne na najvišjo slovensko goro, na Triglav. Prostovoljci bodo skupaj z oskrbnikom in osebjem doma predstavilo moto akcije »Biti inkluziven« - inkluzija je proces, v katerem se učimo živeti drug z drugim.
Banner_Gluhi_stre_ejo_2020_3x2_Kredarica


Akcija nudi priložnost, da spoznate gluhe, naročanje s kretnjami, slovenski znakovni jezik in tudi jezik slepih - Braillovo pisavo. Na mizi vas bo čakal komunikacijski valjček sporočevalček, ki ponazarja naročilo, uživanje v pijači/hrani/družbi in plačilo ter predstavitvena knjiga, v kateri so zbrane splošne planinske jedi in pijače v besedah, slikah kretenj in v Braillovi pisavi.

EKIPA_KREDARICA
Ekipa prostovoljcev na Kredarici, na sliki v sredini Triglavski dom na Kredarici, na straneh so slike prostovoljcev in pod njimi imena Olga, Gaber, Brane, Matjaž, Jerneja, arhiv GSPK

Video vabilo za akcijo GSPK na Triglavski dom na Kredarici.


Vzemite si čas za v gore, naredite nekaj dobrega zase in uživajte v družbi vseh planincev v teh dveh posebnih dnevih. Vabimo vas, da pridete v Triglavski dom na Kredarici in mimogrede splezate na Triglav.

Več o akciji najdete na povezavi tukaj.

Sledite nam tudi na ostalih socialnih omrežjih (Facebook, Instagram, Twitter), kjer redno objavljamo novičke o dogajanju akcije v planinski koči.

V nadaljevanju leta nas obiščite še na kočah

Datum akcije

Planinske koče

Dostopnost

1.–2. avgust

Triglavski dom na Kredarici

peš

5. september

Planinski dom na Boču

peš, kolo, invalidski voziček

5.–6. september

Planinski dom Tamar

peš, kolo, avto, invalidski voziček

6. september

Koča Antona Bavčerja na Čavnu

peš, kolo, avto, invalidski voziček

6. september

Lavričeva koča na Gradišču

peš, kolo, avto, invalidski voziček

10. september

Lavričeva koča na Gradišču

peš, kolo, avto, invalidski voziček

3.–4. oktober

Planinski dom na Mrzlici (ZAKLJUČEK AKCIJE)

peš, kolo, avto

18. oktober

Vojkova koča na Nanosu

peš, kolo, avto, invalidski voziček


07.10.2022