četrtek, 5. maj 2022 ob 00:00

OKO5 na 1919

Kulturno-prosvetno in športno rekreativno društvo slepih in slabovidnih »Karel Jeraj« v sodelovanju z Odborom inPlaninec na vrhove slovenskih planin. Prosimo vas za podporo s SMS donacijo.
Polovico žigov Slovenske planinske poti smo že odtisnili v planinske dnevnike in naša volja, da zberemo vse žige je neomajna. Kljub temu, da nam ni dan pogled iz vrha gora, imamo slepi in slabovidni prav tako radi planine.

Letos mineva že 60 let odkar so naši slepi in slabovidni člani prvič stopili na vrh Triglava in s  tem nas vzpodbudili tudi druge slepe in slabovidne, da prehodimo Slovensko planinsko pot in osvojimo najvišji vrh Slovenije.

oko5_sms_akcija
Na slliki moški v rdečem puloverju s kapuco in dvignjeno levo roko zre v zeleno hribovito naravo, ki leži pred njim. Napis na sliki: Pošlji SMS s ključno besedo OKO5 na 1919. Podpri inPlaninece. Omogoči slepim in slabovidnim varno pot v hribe.

Da se nam uresničijo naše velike želje, potrebujemo opremo in vodnike oziroma spremljevalce s katerimi bi varno osvojili vrhove.


Kdor lahko in želi, nam lahko pomaga s SMS donacijo, da na številko 1919 pošlje besedo Oko5 in tako daruje 5 €. Vsa zbrana finančna sredstva bodo namenjena slepim in slabovidnim za pohode z željo, da skupaj v prihodnjem letu na Debelem Rtiču zaključimo Slovensko planinsko pot.

Z odločinm okorakom stopamo po vseh poteh in spremlja nas naša planinska himna.


Pravila o donaciji in druge informacije pa najdete na povezavi www.kpsrd.si

Miha Jakopin
20.08.2022