ponedeljek, 11. december 2023
POIŠČI

Niso bile sanje, slepi planinci so res stali na Triglavu
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 17. december 2018 ob 15:30, ogledov: 2984

Projektu Gluhi strežejo v planinskih kočah nagrada HORUS

Objavil(a): Matej Ogorevc
V četrtek, 13. decembra 2018, so bila v Mariboru podeljena letošnja priznanja in nagrade v okviru projekta Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS 2018. Nagrade in priznanja podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta. V kategoriji »Velika neprofitna organizacija« je za projekt »Gluhi strežejo v planinskih kočah« nagrado prejel Odbor PZS Planinstvo za invalide/OPP
Nagrada Horus je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti - IRDO in PRSS - Slovenskim društvom za odnose z javnostmi.

Člani ocenjevalne komisije nagrade Horus 2018 so bili razdeljeni v več podskupin in v dva kroga ocenjevanja. Vloge je v vsakem krogu ocenjevalo šest strokovnjakov, skupaj jih je bilo dvanajst, predsednica Ocenjevalne komisije je bila mag. Natalie C. Postružnik.

V kategoriji velika neprofitna organizacija je za projekt nagrado prejela Planinska zveza Slovenije (Odbor Planinstvo za invalide/OPP), saj projekt »zaznamujeta inovativnost in socialni čut. Projekt orje ledino in predstavlja edinstven način samozavestnega vključevanja depriviligiranih skupin (gluhi in naglušni) v aktivno družbeno in poklicno življenje. Je izjemna pobuda in že na prvi pogled izvedena z najvišjo mero profesionalnosti in hkrati srčnosti«, je v predstavitvi poudarila strokovna žirija.

pin_opp_pzs_podelitev_horus_2018_foto_arhiv_pin_opp

Na sliki člani odbora planinstvo za invalide/OPP in delovne skupine gluhi strežejo v planinskih kočah s podeljevalcema mag. Anito Hrast in dr. Matjaž Mulej. Arhiv Pin/OPP

Nagrado Horus podeljujeta Inštitut za razvoj družbene odgovornosti - IRDO in PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi v sodelovanju s številnimi partnerskimi organizacijami in podpornimi partnerji.

O nagradi Horus v slovenskem znakovnem jeziku.

Snovalcem projekta Gluhi strežejo v planinskih kočah, boste lahko prisluhnili tudi v torek, 18. decembra 2018, v oddaji Prava ideja. Na sporedu bo ob 20.55 na 2. programu TV Slovenija.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije