petek, 2. december 2022
POIŠČI

Gibalno ovirani gore osvajajo 2022
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sobota, 23. marec 2019 ob 09:00, ogledov: 5211

Dan za spremembe z inkluzijskim pohodom na Planino nad Vrhniko

Objavil(a): Matej Ogorevc
V petek, 5. aprila 2019, bo potekal inkluzijski pohod na Planino nad Vrhniko. Inkluzija je na prvem mestu z invalidi/OPP in za njih. Z neinvalidi skupaj delaj korake, se učijo drug od drugega. Vse kar zmorejo sami, jim pustimo in dovolimo, da tudi naredijo sami.

Inkluzijski pohod na Planino nad Vrhniko - 5. april 2019

Zborno mesto je ob 9:00 na parkirišču na Betajnovi (Štirna). Peš se bomo podali iz Batajnove in iz smeri Zaplane z invalidskimi vozički na Planino nad Vrhniko. Vrh nam bodo pomagali doseči zaposleni zavarovalne skupine Sava Re, ki ta dan obeležujejo Dan Save Re, namenjen korporativnemu prostovoljstvu.

Prijave preko spletnega obrazca do zapolnitve mest.

FB_COVERphoto_820_x_360_14

V korak z drugačnostjo na inkluzijskem pohodu, ki vključuje vse. Pohodnike, osebe na invalidskih vozičkih, različne starosti in različne zmožnosti. Vsi skupaj bomo dosegli kočo, a vsak na svoj način in v svojem tempu:
  • osebe na vozičkih imajo pot dolgo cca 1,9 km iz smeri Zaplana do Koče na Planini nad Vrhniko - pot je "valovita", ni strmih vzponov ali spustov in pelje po široki makadamski cesti. (cca. 45 minut). Povratek po isti poti.
  • pohodniki pričnejo s hojo na Betajnovi in bodo imeli vzpona/hoje na Planino nad Vrhniko dobro uro. Sestop po cesti v dolžini cca. 2,5 km.

Med 11:30 in 12:00 bo zaslužena malica, za katero se zahvaljujemo zavarovalni skupini Sava Re, zato vas prosimo, da sporočite prehrambne posebnosti ob prijavi.

Na Planini nad Vrhniko je tudi 22 m visok razgledni stolp, ki ponudi še več razgleda. Dom ponuja izvrstno in najbolj slavno skodelico kave daleč naokrog - Cankarjevo kavo. Za sladokusce pa Vrhniške štruklje s slivami.

sava_reInkluzijski pohod je nekaj posebnega, saj s pisano inkluzijsko skupino zaobjamemo polnost doživljanja. Primaknemo noto k notranji povezanosti, k stiku samih s seboj. Inkluzija povezuje družbo kot celoto, vse posameznike, ki so različni po zmožnostih, drugačni po načinu premikanja in enaki z željo, da osvojijo cilj. S spoznavanjem drugih bolje spoznavamo sebe. Invalidi/OPP zmorejo veliko in dokazali so, da so edine prepreke v naših glavah. Lahko premikajo meje, meje možnega. Moramo jim samo dovoliti, jih podpreti in jim pustiti, da nam pokažejo, da zmorejo.

Pripraviti podporno okolje, da invalidi/OPP lahko doživijo naravo, gore in utrip planinstva. S soustvarjanjem inovativno pristopiti k odpiranju vrat razumevanja drugačnosti in različnosti. Zagovarjati in razširjati idejo, da lahko vsak prispeva svoj delček k raznolikosti in pestrosti pohodništva.

 

Inkluzija, gibanje, medsebojno razumevanje, medgeneracijsko sodelovanje, gibanje, šport, rekreacija.

Odbor planinstvo za invalide PZS

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije