sobota, 20. avgust 2022
POIŠČI

240 planincev invalidov/OPP na pohodu na Planino
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 17. maj 2019 ob 11:30, ogledov: 1414

Začetek Tedna vseživljenjskega učenja letos v Kranju

Objavil(a): Matej Ogorevc
24. Teden vseživljenjskega učenja se je začel s svečano otvoritvijo, ki ga spremlja slogan Slovenija, učeča se dežela. Planinska zveza Slovenija svoj del pristavlja z akcijo Planinstvo kot način življenja – Za vključujočo družbo, ki bo potekala v sklopu Dneva slovenskih planinskih doživetij, 15. junija 2019 na Lisci.

V Letnem gledališču Khislstein je bilo nacionalno odprtje Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), ki bo trajal kar 52 tednov, in v sklopu katerih se bo zvrstila prava množica dogodkov - trenutno jih je že 1.623. Odkrivanje, kje vse se učimo, kaj vse se učimo, je pomembno, da učenje in negovanje znanja resnično cenimo. Vrednost znanja je velika. Znanje ima še eno unikatno lastnost, nihče nam ga ne more vzeti, nosimo ga v sebi.

pzs_pin_tvu_2019_otvoritev_kranj_arhiv_pin

Čestitamo prejemnikom priznanj za promocijo učenja in znanja odraslih 2018. Mirjana Debelak iz Kranja, Nataša Horvat iz Lendave, Študijski krožek Lipovci, Iskraemeco d.d., Kranj, Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica. O nagrajencih so bili predvajani video portreti, ki so polni prigod o učenju. Veselje, ki ga daje učenje je notranje veselje, razigranost in zadovoljstvo, da zmoremo. Popoldne je bilo namenjeno raziskovanju Kranja, ki ima srce, podzemlje, kanjon. Seveda je vrata svojega doma in rodbine odprl tudi baron Khisl.

Posnetek otvoritve je dostopen na Facebook profilu TVU.

pzs_pin_tvu_2019_otvoritev_kranj_3_arhiv_pin

Poslanstvo TVU  je promovirati pomen, vlogo, možnosti učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek prevzema - kot posameznik, član družine, delovnega kolektiva in drugih skupnosti. Vizija TVU  je (p)ostati vodilna promocijska kampanja, ki utira pot razumevanju in uresničevanju kulture vseživljenjskega učenja.

Zapisal in fotografiral Odbor PIN/OPP PZS

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije