sobota, 20. avgust 2022
POIŠČI

V družbi gorskega cvetja in prelepih razgledov
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 24. maj 2019 ob 00:00, ogledov: 1338

Sotinski breg - Prekmurski Triglav 418 m

Objavil(a): Jurček NOWAKK
V četrtek, 23. maja 2019 smo v okviru Odbora planinstvo za invalide/OPP izvedli inkluzijski pohod na Sotinski breg oz. Prekmurski Triglav (418 m).
pzs_pin_Sotinski__bregPohoda so se udeležili stanovalci SVZ Hrastovec, uporabniki VDC Polž Lenart, uporabniki Sožitja Maribor in nekaj posameznikov iz Ptuja. Na startu pohoda v Sotini v občini Rogaševci, kamor so se nekateri pripeljali z avtobusom, drugi s kombiniranimi vozili, se nas je zbralo 65 nadebudnih pohodnikov, dva na invalidskem vozičku.
 Pzs_pin_Sotinski_breg_1
Po uvodnih pozdravnih besedah in rokovanju, smo se podali na uro oddaljen 418 m visok vrh, imenovan Sotinski breg, poznan kot Prekmurski Triglav, na katerem stoji zelo markanten 18 m visok stolp.

Sotinski breg - 1
Na vrhu je sledila daljša pavza za okrepčila, žigosanje Dnevnikov In planinec ter prijetno kramljenje, ob čudovitih pogledih po okolici. Po postanku smo se razdelili v dve skupini, ena skupina udeležencev se je, po poti vzpona, vrnila nazaj na izhodišče, druga skupina pa se je podala po delu Pomurske planinske poti in po poti Teh dežel na drugo stran Sotinskega brega, do nekdanjega mejnega prehoda s sosednjo Avstrijo. Tukaj smo za kratek čas stopili tudi preko meje in naredili spominsko fotografijo ter se po cesti, mimo kamnoloma, vrnili nazaj na izhodišče, kjer nas je čakala okusna pica, v Okrepčevalnici Šbüll.
3
Tako smo v prijetnem vzdušju in okolju zaključili tokratno druženje in kdor je bil tam je lahko videl, da nas "inkluzija" še kako dobro povezuje. Bilo je to še eno napozabno doživetje z ljudmi, ki so "nekoliko drugačni", a so ljudje z velikim srcem. Hvala vsem udeležencem za soustvarjanje tokratnega mozaika, ki je bil unikaten in poln pozitivnih misli, besed in dejanj.


                                                                                                                                                  Igor OPREŠNIK

Sotinski_breg__3pzs_pin_Sotinski__bregSotinski_breg___4
Sotinski_breg___5
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije