sobota, 20. avgust 2022
POIŠČI

InPlaninci osvojili Planino nad Vrhniko
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

nedelja, 2. junij 2019 ob 00:00, ogledov: 967

Vzpon na grad v Slovenskih Konjicah in spust po Zmajčkovi poti

Objavil(a): Jurček NOWAKK
V soboto 1. junija so se pohodniki iz društev Sožitje Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica, Maribor in Ptuj zbrali v Slovenskih Konjicah na tradicionalnem pohodu štirih društev, ki ga na prehodu iz pomladi v poletje organizira eno izmed društev regije, tokrat se mu je pridružil tudi odbor planinstvo za invalide/OPP.

Letos smo bili na vrsti Konjičani in povabili pohodnike na pohod do starega gradu nad Konjicami, ki z obnovljenim stolpom dominira nad krajem in nudi lep razgled.

pin_pzs_pohod_na_grad_konjice5

Društva Sožitje združujejo osebe s posebnimi potrebami in njihove svojce, skrbnike in prijatelje, zato je bil pohod prilagojen zmožnostim oseb s posebnimi potrebami in ni bil pretežak.

pin_pzs_pohod_na_grad_konjice4

Prišlo je kar 90 pohodnikov, od tega jih je 63 premagalo strmino do gradu, ostali pa so se skupaj z uporabniki invalidskih vozičkov sprehodili po starem mestnem jedru Slovenskih Konjic do gradu Trebnik. Pohoda sta se udeležila tudi predstavnika odbora planinstvo za invalide/OPP pri Planinski zvezi Slovenije in predstavila projekt Pin/OPP (planinstvo za invalide osebe s posebnimi potrebami) v okviru katerega PZS organizira inkluzijske pohode za planince invalide/OPP. Pohodov in ostalih aktivnosti je vse več in tudi vse več pohodnikov se jih udeležuje.

pin_pzs_pohod_na_grad_konjice3

Po mokrem maju se nas je vreme končno usmililo, pohod je uspel, zaključili pa smo ga v gostišču Fink na odličnem golažu. Hvala vsem pohodnikom za odlično druženje, naslednje leto pa se pohodniki dobimo na Ptuju.

Za društvo Sožitje Slovenske Konjice, Damir Sedlak

pin_pzs_pohod_na_grad_konjice_2

pin_pzs_pohod_na_grad_konjice_1
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije