sobota, 20. avgust 2022
POIŠČI

Podpis sodelovanja pri projektu Gogo
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 6. junij 2019 ob 00:00, ogledov: 2033

Vseslovenski inkluzijski pohod na Gobavico

Objavil(a): Jurček NOWAKK
6. junija 2019 se je 273 planincev starih od 3 do 80 let, peš in z invalidskimi vozički podalo na mengeško kočo na Gobavici. Na kočo smo se povzpeli iz dveh smeri, s pomočjo 60 prostovoljcev iz “P Automobil Import d.o.o. /C Automobil Import d.o.o.” kot sodelovanje korporativnega prostovoljstva med gospodarstvom in nevladniki. Bili smo iz cele Slovenije in dokazali, da skupaj zmoremo. Pohod je tudi del Tedna vseživljenjskega učenja #TVU2019.

Po kislem maju nam je vreme postreglo s soncem in rahlim vetričem, da nam ni bilo prevroče. Na kočo smo se podali iz dveh smeri. Tudi za nacionalne medije smo privlačni. Posnetek je dosegljiv tukaj.

Harmonija Mengeš - Gobavica (mengeška koča) - 129 pohodnikov, 21 oseb na invalidskih vozičkih, 1 električni voziček, in dojenček, ki je s pomočjo mamice prispeli na vrh in je že začel nabirati planinske izkušnje. Kočo so osvajali vsak na svoj način in v svojem tempu. Invalidske vozičke so s pomočjo vlečnih trakov vlekli dva ali pa trije, vsak je našel svoj slog.

pin_pzs_gobavica_2019_4

Šinkov Turn - Gobavica (mengeška koča)  - 121 pohodnikov je začelo pot ob bajerju in po markirani planinski poti smo v dobri uri prispeli na Gobavico, kjer nas je čakal zaslužen planinski čaj.

pin_pzs_gobavica_2019_3

Vzpon na kočo razen sprostilne hoje ponuja tudi druženje, pogovor, naravo, razglede, ptičje ščebetanje. Klepet je vpletel tudi obujanje spominov iz prejšnjih skupnih podvigov.

Raziskali smo okolico koče in našli manjši živalski vrt. Konje, koze, kure, petelina, osla, purana ... in glavna atrakcija je bil vietnamski pujsek.

Pohod je premik iz cone udobja v cono spoznavanja, sprejemanja in inkluzije. Vsem nam je postregel s kopico novih spoznanj o pohodnikih in o nas samih. Stopili smo korak naprej v vseživljenjskem učenju. Kot je pohodnik rekel:"Takšen inkluzijski pohod nas spomni, kaj je pomembno v življenju."

pin_pzs_gobavica_2019_2

Že drugič so se nam na vseslovnskem inkluzijskem pohodu pridružili tudi zaposleni “P Automobil Import d.o.o. /C Automobil Import d.o.o.”. Zahvaljujemo se jim za pomoč pri vzponu in spustu, družbi pri malici in njihovem dokazilu, da so družbeno odgovorna organizacija, ki je lahko vzor marsikateri organizaciji v gospodarstvu in negospodarstvu.

Iz odbora Pin/OPP so bili na pohodu štirje člani in strokovni sodelavec Damjan. Strokovno so nas podprli tudi vodniki iz Planinskega društva Janez Trdina Mengeš. Zahvaljujemo se za podporo pri izpeljavi inkluzijskega pohoda.

pin_pzs_gobavica_2019_5

Po zasluženem počitku, okusni malici, čaju in druženju smo se vsi skupaj odpravili v dolino. Skupaj smo bili še daljša “kolona” kot prej, ko smo se povzpeli vsak iz svoje strani. Ob slovesu smo si obljubili, da se kmalu vidimo, na planinskih poteh.

pin_pzs_gobavica_2019_6

Spuščamo se novim dogodivščinam naproti in poletnim potepanjem. Seveda pa ni manjkalo vprašanje:”Kdaj gremo spet?” Naslednje leto bomo spet v tako velikem številu in pisani zasedbi osvojili nov cilj.

Pridružite se nam na inkluzijskem pohodu na Zelenico, 22. junija 2019. Stran dogodka je dosegljiva tukaj.

Veseli bomo vašega obiska na akciji Stopiva skupaj, osvojimo vrh PIN_OPP_Slepi__logoin pin_pzs_gluhi_strezejo_logo_2019Gluhi strežejo v planinskih kočah.

Aktualni smo tudi na fb, tw.

Jurček, Marjeta


© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije