ponedeljek, 11. december 2023
POIŠČI

Na tisočaka pred zadnjim žigom na Debelem rtiču ob morju
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 18. september 2019 ob 00:00, ogledov: 1737

Festival drugačnosti v Slovenj Gradcu bogatejši za inkluzijski pohod po Rahtelu

Objavil(a): Marjeta Čič
Društvo paraplegikov Koroške tudi letos organizira Festival drugačnosti, na katerem se dodo predstavile različne invalidske organizacije. V petek, 20. septembra, pripravljajo bazar v središču Slovenj Gradca in v četrtek, 26. septembra pohod iz škratove dežele do Rahtela. Na obeh dogodkih bo sodeloval tudi odbor planinstvo za invalide/OPP.
Predstavitev invalidskih in humanitarnih organizacij
Eden od vrhuncev Festivala drugačnosti je bazar, tradicionalna predstavitev invalidskih in humanitarnih organizacij na odru in stojnicah, ki bo v središču Slovenj Gradca potekala 20. septembra, hkrati pa bodo v tistem času potekale tudi delavnice in predavanja na šolah. Letošnja posebnost bo plezalna stena in prikaz paraplezalstva ter obisk "angelov", so sporočili organizatorji.
pin_opp_pzs_drustvo_paraplegikov_koroske_2019

Do konca festivala načrtujejo nato še 25. septembra predstavitev dokumentarnega filma Lastovke letajo nizko scenarista in režiserja Tadeja Čatra. V filmu gluhi spregovorijo o življenju brez zvoka, o vzrokih za izgubo sluha, spopadanju z lastno invalidnostjo in okolico, travmah, ki so jih doživljali, in posledicah, ki jih čutijo še danes. Povezava do oddaje o filmu je dostopna tukaj. Priporočamo ogled.

Vir: rtvslo.si

Vljudno vabljeni na inkluzijski pohod po Rahtelu. Pohod bo v četrtek, 26. september, ob 9:30 s pričetkom pri Škratkovi deželi do gostilne Rahtel.

pin_opp_pzs_festival_drugacnosti_2019

Društvo paraplegikov Koroške skupaj s Planinsko zvezo Slovenije ob zaključku festivala v četrtek, 26. septembra, pripravlja pohod na Rahtel, dogajanje pa bo zaključilo predavanje na temo avtizma na isti dan.


© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije