sobota, 20. avgust 2022
POIŠČI

Slepi in slabovidni po dolini Triglavskih jezer
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 28. oktober 2019 ob 00:00, ogledov: 1824

11. Rekreacijski tek in hoja ob ribnikih v Dragi pri Igu

Objavil(a): Jurček NOWAKK
Megleno sobotno jutro, 12. oktobra 2019 ni bilo nič kaj zaspano, saj se je v Centru Draga pri Igu pripravljajo vse za dobrodelni tek in hojo. Prijetno je bilo videti razne panoje in papirnat barvast napis iz cvetlic, ki so napovedovale veseli vsakoletni dogodek.

Hoja in tek privabita veliko udeležencev, tokrat jih je tudi toplo sonce. Prvi so bili na štartu najmlajši. Župan Občine Ig g. Janez Cimperman je dal štartni znak in otroci so stekli po progi. Ob glasnem navijanju in vzpodbujanju so najmlajši tekači pretekli progo in v cilju jih je čakala medalja.
Tek_Draga_Ig_2019_pin_pzs
⭕️ Na sliki od skupina otok v teku po progi ob kateri stojijo odrasli, foto arhiv

Naslednji so se na startu zvrstili pohodniki, osebe na invalidskih vozičkih, na krajšo (okoli centra) in daljšo progo (na razdaljo štirih kilometrov). Pot jih je vodila po gozdu, jasah, travnikih, mimo ribnikov in delu slovenske pisateljske poti.
Tek_Draga_Ig_2019_pin_pzs_1
⭕️ Na sliki trije najstniki na invalidskih vozičkih s spremljevalkami, v ozadju drevesa, foto arhiv

Po skupinskem ogrevanju na igrišču so štartali tudi tekači na štiri in osem kilometrov. Na vseh križiščih so stali prostovoljci, ki so usmerjali in spodbujali tekače in pohodnike. Vzdušje je bilo prijetno. Za žejne je bilo na voljo voda in topel čaj. Med tem časom je bilo na igrišču ves čas veselo z glasbo in spodbujanjem tekačev, ki so bili deležni glasnega vzpodbujanja ob prihodu v cilj. Po končanem tekmovanju se je pričel še kratek kulturni program.
Tek_Draga_Ig_2019_pin_pzs_3
⭕️ Na sliki skupina nastopajočih otok pri petju na igrišču, foto arhiv

Z zvoki harmonike nas je Klub harmonikarjev Kumše ob spremljavi na bobnih z Blažem popeljal v ritme polke. Sledil je Venček pesmi s harmoniko, ki nam ga je zaigral Izak, učenec OŠ Ig. Nato so otroci iz vrtca Ig oddelka Ptički in Medvedki zapeli pesem Adija Smolarja Na cesti nikdar nisi sam. Sledil je glasbeni nastop učenke Lize, ki nam je na violončelu zaigrala skladbo Baroc. Rok in Polona pa sta nam s svojo predstavitvijo Akrojoge, pokazala kaj vse zmore človek in fizika. Aljaž, učenec Oš Ig pa nam je na harmoniko zaigral Veseli Ribn′čan. Ob zvokih harmonike smo si postregli še z dobrotami, ki so nam jih spekle gospodinje iz Društva žena in deklet na podeželju Ig.  Pri njihovi mizi je bila gneča in to upravičeno, saj je bilo vso pecivo slastno.

Tek_Draga_Ig_2019_pin_pzs_2
⭕️ Na sliki skupinska slika pohodnikov, tekače in obiskovalcev na igrišču, foto arhiv

Na cilju so si vsi udeleženci lahko povrnili moči še z drugimi dobrotami. Od jabolk, rolad, čokolade pa vse do praženega krompirja s koščki klobase in brez njih.  Na prireditvenem prostoru se je odvijal tudi srečelov. Letos so nas presenetili z eko vrečkami. Vrečke iz blaga so na dan dejavnosti učenci s svojimi razredniki poslikali s tekstilnimi barvami. Možnost je bilo kupiti tudi izdelke uporabnikov Varstvenega delovnega centra Draga. Predstavil se je odbor Planinstvo za invalide/OPP Planinske zveze Slovenije.

Na odhodu smo si na hodniku ogledali tudi razstavo risb, ki so jih narisali učenci CUDV Draga. Vsaka risba je našla svoj prostor in skupaj so bile kot drevored, ki te usmeri naprej od ene zanimive risbe do druge.

Dan je bil napolnjen s pozitivnostjo, saj smo naredili veliko dobrega zase in za druge. Hvala vsem za izjemen dan.

INKLUZIJA JE PROCES, PRI KATEREM SE UČIMO ŽIVETI DRUG Z DRUGIM!

 

 

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije