ponedeljek, 15. avgust 2022
POIŠČI

Gibalno ovirani gore osvajajo 2022
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sobota, 1. februar 2020 ob 00:00, ogledov: 1858

S klikom na dan podprite aktivnosti odbora planinstvo za invalide/OPP

Objavil(a): Jurček NOWAKK
PZS s programom odbora Planinstvo za invalide/OPP v februarju sodeluje v Objemu Topline, ki ga izvaja Dormeo. Trem organizacijam, ki zberejo največ objemov razdelijo skupno 1000 € donacijskih sredstev za izvedbo aktivnosti. Glasujete lahko tudi vi. Glasovanje poteka od 1. do 29. februarja preko spletne strani Objem Topline.
Odbor širi idejo, da lahko invalidi/OPP in neinvalidi skupaj polno doživijo pohod, hribe in skupino, vsak na svoj način. Inkluzijski pohodi so izkustveno učenje o drugačnosti, o različnosti in o zmožnostih invalidov in oseb s posebnimi potrebami.
Že 8. februarja je naslednja aktivnost inkluzijskega kova, ki je tudi začetek projekta Slepi in slabovidni planinci po Slovenski planinski poti. Več o tem lahko preberete na povezavi tukaj in tudi tukaj.


!! PODARJAM OBJEM !!


Navodila za podarjanje objemov:
  1. Objem podarite tako, da na spletni strani http://objemtopline.dormeo.net pod izbrano organizacijo kliknete gumb »podarjam objem«. Ko to naredite prvič, objem še ni podarjen, saj se je potrebno najprej registrirati z vašim e-mail naslovom.
  2. To pomeni, da se vam po prvem kliku na gumb »podarjam objem« pojavi okno, v katerega vpišete vaš e-mail.
  3. Na e-mail, ki ga boste vpisali, vam bomo takoj poslali sporočilo, v katerem se bo nahajala povezava, na katero morate klikniti, da potrdite sodelovanje. S tem je registracija uspešno opravljena in odprla se vam bo spletna stran Objema topline, kar pomeni, da lahko sedaj normalno podarjate objeme (brez ponovne registracije).
  4. Pod organizacijo, ki ji želite podariti objem, kliknete gumb »podarjam objem« in številka se bo obarvala zeleno. To pomeni, da je bil objem uspešno podarjen. Vsak dan lahko podarite po 1 objem vsaki sodelujoči organizaciji. Torej, če v roku manj kot 24 ur po prvič podarjenem objemu, še enkrat kliknete »podarjam objem«, se bo številka obarvala rdeče, kar pomeni, da ste danes tej organizaciji objem že podarili in ga ne morete več.
GSPK_logoGluhi strežejo v planinskih kočah je akcija, ki bo potekala od marca do oktobra na 11 planinskih kočah. Odpiramo poglavja v planinski zgodbi, kjer vsak doživi drugačnost in prejme priložnost. Skupaj ustvarjamo skupen jezik inkluzije, s katero presegamo stereotipe in predsodke o gluhih. Preko socialnih, kulturnih in pohodniških aktivnosti združujemo prostovoljce, oskrbnike in osebje planinskih koč ter obiskovalce.
PIN_OPP_Slepi__logo
Delovna skupina za slepe in slabovidne ni ovir pripravlja že drugo akcijo Stopiva skupaj, osvojimo vrh. Besedna zveza stopiva skupaj predstavlja planinca in spremljevalca ali belo palico. Osvojimo vrh postavlja v ospredje sodelovanje, inkluzijo in skupino, ki skupaj osvaja vrh. Delovna skupina je izbrala moto "Razgibajmo telo in duha".
Letos se bodo slepi in slabovidni v družbi spremljevalcev, prostovoljcev in pohodnikov, 14. junija 2020 povzpeli do koč. Izbrali bodo lahko med Nanosom in Donačko goro. 
pzs_pin_spp_logoSlepi in slabovidni planinci po slovenski planinski poti je trileti projekt, ki se bo začel 8. februarja 2020. Namen akcije je v polnosti omogočiti slepim in slabovidnim doživetje gora. Tudi njim je blizu planinstvo kot način življenja. Moči so staknili člani društva KPŠRD "Karel Jeraj" in dobora Pin/OPP. S prokjektom želimo motivirati vse, da stopijo na pot in naša želja slepih in slabovidnih je lahko vzor, ki vleče. Želimo jim varen korak.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije