sobota, 20. julij 2024
POIŠČI

Parafestival več kot samo druženje inPlanincev na sotočju Tolminke in Soče
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 24. april 2020 ob 00:00, ogledov: 4665

Predstavljamo vam Magdaleno Strmšek Buh, članico odbora Pin/OPP

Objavil(a): Jurček NOWAKK
Sem Magdalena Strmšek Buh diplomirana socialna delavka ter podiplomska študentka fakultete za Socialno delo smer Duševno zdravje v skupnosti, zaposlena sem na Slovenski Karitas in sicer na področju socialnega varstva, v programih preprečevanja trgovine z ljudmi ter preventivnimi programi. Vrsto let sem aktivna prostovoljka na različnih področjih/projektih. Leta 2011 v Evropskem letu prostovoljstva sem bila Ambasador prostovoljstva.
V odbor me je povabil Jurček Nowakk. Na različnih projektih sodelujeva že dobrih 12 let. Spoznala sva se v Kranjski Gori, kjer sem kot prostovoljka sodelovala na mladinskem projektu. Marjeto sem tudi spoznala v svojih študijskih letih, kjer sva bili obe prostovoljki Centra za socialno delo Ptuj, v projektu »Mladinskih delavnic na OŠ«.

Ko me je povabil v odbor sem bila počaščena, vendar sem se istočasno spraševala kakšen delež lahko prispevam k delovanju odbora. Še vedno se mi zdi, da jaz več dobim kot pa dajem v odbor.

Magdalena_Strmsek_Buh_pin_opp_1
Na sliki dekle, ki se stiska k dojenčku, ki ga ima v kengorujčku Magdalena, v ozadju skupina pohodnikov, nekaj dreves in v daljavi planinski dom. Arhiv Pin/OPP

Sam odbor in ljudje, ki so v njem, me presenečajo in presegajo pričakovanja. Vedno znova se iščejo nove možnosti, s katerimi poskušamo izpopolniti začrtane smernice.

Vrednost odbora se ne more izmeriti, saj pridobljena priznanja in pohvale, same po sebi govorijo o tem, kje smo in kakšno prihodnost si želimo. Predvsem upam, da nam uspe zagotovit stabilnost delovanja odbora in s tem dodaten zagon vseh vpletenih.

Magdalena_Strmsek_Buh_pin_opp_2 Magdalena_Strmsek_Buh_pin_opp_3
Na sliki levo Magdalena opravlja pristovoljsko delo, barva pnevmatiko z modro na igrišču, v ozadju je opečnat zid, na slidi desno Magdalena čepi  in se pogovarja z dvema deklicama, ki stojita, v ozadnju je gričevnata pokrajina. Arhiv Magdalena Strmšek Buh

Moj prispevek v odboru? Dobro vprašanje. Jaz morem reči, da sam odbor meni in moji družini veliko doprinese, ker imam tudi sama otroka s posebnimi potrebami v družini.

Tukaj imam v mislih svoje strokovno povezovanje in delo na strokovni ravni posameznikov različnih profilov. Vodila sem tudi zaključno evalvacijo prostovoljcev akcije Gluhi strežejo v planinskih kočah.

Magdalena_Strmsek_Buh_Mrzlica__1_
Na sliki Magdalena s prostovoljci akcije Gluhi strežejo v planinskih kočah, ki stojijo na vrhu Mrzlice, v ozadju zelenje in v daljavi dolina in hribovje. Arhiv Pin/OPP

Usposobljen kader pri delu in inkluziji s katerokoli izmed ranljivih skupin je nuja, je potreba, kateri posvečamo premalo pozornosti v družbi. Pri delu našega odbora se vedno znova pokaže potreba pri vključevanju in dodatnem usposabljanju strokovnjakov iz različnih področij.

Magdalena Strmšek Buh

Člani odbora Planinstvo za invalide in osebe s posebnimi potrebami:
Maja BOBNAR predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Jana ČANDER predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Marjeta ČIČ predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Tjaša FILIPČIČ predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Franc GRIČAR 
Irena LAMOVEC predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Jurček NOWAKK predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Igor OPREŠNIK predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Tanja PRINCES predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Suzana PUSTIVŠEK predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Lidija SLATNER predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Magdalena STRMŠEK BUH predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Boro ŠTRUMBELJ na drug način tukaj.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije