ponedeljek, 11. december 2023
POIŠČI

inPlaninci na Šmohorju, ki ga krasijo stoletne lipe
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 14. maj 2020 ob 19:15, ogledov: 8537

Od ponedeljka strežba in prenočevanje v kočah, športna vadba in usposabljanja šele po 23. maju

Objavil(a): Matej Ogorevc
Vlada RS je na 16. seji, 13. 5. sprejela več odločitev v zvezi s sproščanjem ukrepov ob epidemiji. Dovoljeno bo prenočevanje in strežba v planinskih kočah. Sprostili se bojo tudi ukrepi na področju športne vadbe in drugih aktivnosti (izleti, usposabljanja, plezalni kroški, ...).

  • Od ponedeljka, 18. maja 2020, bo ponovno dovoljena strežba v notranjosti planinskih koč. Pod določenimi pogoji, ki trenutno še niso znani, bo dovoljeno tudi prenočevanje. Konkretna navodila o potrebnih varnostih ukrepih pošljemo društvom takoj, ko bodo znana.
  • V sobote, 23. maja 2020, se sproščajo še ukrepi na področju športne vadbe in izvajanju usposabljanj strokovnih delavcev v športu. Odprle se bodo lahko tudi plezalne stene v šolskih telovadnicah. Okvir za izvajanje društvene dejavnosti, od planinskih izletov, do plezalnih krožkov, se torej ponovno vzpostavlja in spet bo možno izvajati skupne aktivnosti. Pripravljajo se tudi osvežena navodila in priporočila kako te aktivnosti izvajati.


Kljub sprostitvam, pa še ne bo takoj vse po starem. Upoštevati bo potrebno prilagoditve tako na strani oskrbnikov in izvajalcev planinskih aktivnosti, kot tudi na strani udeležencev in obiskovalcev. Zato že sedaj vse naprošamo za strpnost in razumnost.

Društva in klube, člane PZS, in javnost bomo s podrobnejšimi informacijami in navodili seznanili naknadno, ko bo znanih več podrobnosti.


POMEMBNO:
zapisano in splošni ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19 veljajo, ne glede na na preklic splošne epidemije!

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije