sobota, 20. julij 2024
POIŠČI

Gibalno ovirani gore osvajajo 2022
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 3. junij 2021 ob 00:00, ogledov: 2240

Skupaj v hribe vzpon na planino Razor

Objavil(a): Marjeta Čič
Inkluzijski pohod Skupaj v hribe Nevrorazličini AMA (avtizem, motnja v duševnem razvoju, ADHD), Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO) in Gluhi strežejo v planinskih kočah so akcije, ki se bodo 13. junija 201 skupaj povzpele na planino Razor. Na poti do koče na planini Razor bodo tudi prostovoljci različnih organizacij.
Vsak v svojem tempu in na svoj način do koče na planini Razor.
Pohod bo potekal v utripu inkluzije pridružili se nam bodo planinci, slepi, gluhi in inPlaninci. Primeren je za pohodnike in osebe na invalidskih vozičkih, tudi električnih.  Prijavnica na inkluzijski pohod GOGO.

Odhodi 
- pohodnikov iz planine Lom je ob 8:45 in
- oseb na vozičkih iz planine Kuk ob 9.15.
Pohodniki, ki bodo pot začeli na planin Lom nadaljujejo pot peš po makadamski cesti, ki pelje čez planino Kuk in bodo skupaj s skupino, ki začne pot na planini Kuk svoje korake usmerili do cilja, do planine Razor.

Planina_Razor_Pin_SPP___3_
Razgled s planine Razor, arhiv Pin/OPP

Na planino Lom je možen dostop največ s kombi/bus do 20 sedežev, na Planino Kuk pa lahko pridejo samo klasični kombiji in osebni avtomobili.

Iz Planine Lom se odpravimo do Planine Kuk po cesti, ki je betonirana ali pa makadam. Po slabe pol ure pridemo na Planino Kuk, kjer se pridružimo osebam na vozičkih, ki jih pomagamo povleci/potisniti do Planine Razor.
Prvi del ceste (900m) je v večini betoniran, vmes pa je tudi nekaj makadama in je vzpon kar zelo napet. V sedlu se pot poravna. Pot je lep makadam in do zadnjih 200 m pred kočo nezahteven.

Prvih 900m se bodo tudi električni vozički pomagali potiskat.

Pred kočo na planini Razor bomo imeli postanek za uživanje v gorah, družbi in razgledu. Lahko boste naročiti tudi v slovenskem znakovnem jeziku, ker bo potekala akcija Gluhi strežejo v planinskih kočah.

Termine inkluzijskih pohodv  najdete na povezavi GOGO in Nevrorazlični AMA. Skupaj v hribe.

Vabil_GOGO_AMA_GSPK__na_ko_o_na_planini_Razor

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije