ponedeljek, 15. avgust 2022
POIŠČI

Podpis sodelovanja pri projektu Gogo
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 8. september 2021 ob 00:00, ogledov: 2229

Inkluzijski pohod Boč

Objavil(a): Marjeta Čič
Vabljeni na inkluzijski pohod v nedeljo, 26. septembra 2021, na Boč. Akcije Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO) , Skupaj v hribe Nevrorazličini AMA (avtizem, motnja v duševnem razvoju, ADHD) in Slepi in slabovidni planinci se med seboj povezujejo. Na poti nam bodo delali družbo prostovoljci. Izberete lahko med dvema različnima potema z istim ciljem - planinski dom na Boču, kjer bo potekala akcija Gluhi strežejo v planinskih kočah.
Vsak v svojem tempu in na svoj način na cilj.
Naši pohodi so obiskani in prijetni. Posebej lepo vas vabimo na pohod Skupaj v hribe, ki ga pripravljajo delovne skupine Nevrorazlični AMA, GOGO,  Slepi in slabovidni planinci po Slovenski planinski poti in odbor Planinsto za invalide in osebe s posebmini potrebami (Pin/OPP).  Za povrh vsega bo možno naročiti hrano v slovenskem znakovnem jeziku, kjer bo potekala akcija Gluhi strežejo v planinksih kočah. Spoznali boste komunikcijski valjčak in klepetali s kretnjami.
Namen pohoda je spoznavati naravo in zanimivosti, ki jih ponuja okolje z inkluzijskim pristopom, ko lahko skupaj vsak v svojem tempu in na svoj način doživlja pohod.
Naš cilj je Planinski dom na Boču (978 m), izberete lahko med dvema potema, na katerih nas bodo spremljali planinski vodniki in prostovoljci.

Kako priti do izhodišča:
Iz Poljčan nadaljujemo v smeri Zgornjih Poljčan. Tej cesti nato sledimo do vasi, kjer nas cestni znak za Boč usmeri levo navzgor. Naprej peljemo do prvih planinskih tabel, ob katerih je parkirišče, kjer se bomo zbrali, ob 9.15.

Možnost 1 po cesti: Pohod začnemo na »planinskem« parkirnem prostoru, kjer se zberemo ob 9.15.
Do planinskega doma na Boču se bomo podali po asfaltirani cesti, ki je dolga slabih 4 km. Vzpon ni velik in je primeren za vse pohodnike. Do planinskega doma je uro hoda ali vožnje.

Možnost 2 po planinski poti: Pohod začnemo na »planinskem« parkirnem prostoru, kjer se zberemo ob 9.15.
Pot se na začetku vzpenja in na poti so zaradi močne erozije korenine in več kamenja. Po 400 m prečkamo asfaltirano cesto in naslednjih 800 m je pot zelo podobna. Nato se pot nadaljuje z manj koreninami, kamnov, z manjšim vzponom, nekaj ravnine in tudi spusti so vmes do asfaltirane ceste, ki vodi do planinskega doma (200 m). Za pot bomo potrebovali dobro uro in premagali bomo 450 m višinske razlike.

Ob 12.15 bomo imeli krajšo otvoritev, kjer bodo predstavniki organizacij pozdravili planince.

skulptura_velikonocnice
Na sliki kip vlikonočnice na tranvniku, v ozadju stojijo drevesa, arhiv Pin/OPP

Prijava za udeležbo na inkluzijskem pohodu je zaradi omejenega števila udeležencev obvezna in brezplačna za vse, ki se prijavijo do vključno 20. septembra 2021. Ob prijavi obvezno navedite ime in priimek udeleženca in katero pot se boste podali. Prijavni obrazec za gibalno ovirane.

Vabimo vas, da se nam pridružite, tako bomo v dobri družbi in zanimivih razlagah prehodili pot.
Zahvaljujemo se vam za vašo odprtost in pripravljenost z nami deliti korak.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije