sobota, 20. julij 2024
POIŠČI

Parafestival več kot samo druženje inPlanincev na sotočju Tolminke in Soče
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 15. februar 2023 ob 12:45, ogledov: 2473

AKTUALNO | Omejen dostop v dolino Tamar v času sv. prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023

Objavil(a): Matej Ogorevc
V času svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju bo dostop do Planice in doline Tamar zelo omejen, v določenih dnevih pa celo onemogočen. Če bi želeli v tem času obiskati Planico in Tamar z gorniškim namenom, predlagamo, da predhodno preverite omejitve za obiskovalce.


logo_sl
21. februar-5. marec 2023

  • Cesta Rateče - Planica: od krožišča v Ratečah zaprta za ves promet od 13. 2. do vključno 5. marca.

  • Planinska pot v Tamar: velja zapora dostopa do Planice in Tamarja. Vstop na območje tekmovališča bo možen le z vstopnico in/ali akreditacijo. Z njo lahko potem dostopate tudi do Planiskega doma Tamar.OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO: Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije