četrtek, 30. maj 2024
POIŠČI

Inkluzijski pohod na Mirno goro
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 8. april 2024 ob 00:00, ogledov: 801

Skupaj v hribe po Evropski pešpoti E12 iz Ankarana ali Hrvatinov do Centra Sonček Elerji ob Evropskem tednu mladih

Objavil(a): Marjeta Čič
"Mladinsko delo – aktivni za prihodnost" poudarja ključno vlogo mladinskega dela pri ustvarjanju priložnosti za mlade, da postanejo aktivni pri oblikovanju svoje prihodnosti. Na pohodih "Skupaj v Hribe" lahko mladi sodelujejo kot udeleženci ali prostovoljci ter pomagajo invalidom in osebam s posebnimi potrebami (OPP) na njihovi poti. Hkrati pa je to tudi priložnost za mlade invalide/OPP, da se pridružijo dogajanju. Na Cilju bo program v njihovih rokah, Mladinsko delo omogoča vključevanje mladih v različne aktivnosti in procese ter spodbuja njihov osebni in poklicni razvoj.
Inkluzijski pohod Skupaj v Hribe do Elerjev bo združil mlade, prostovoljce in inPlanince.

V nedeljo, 14. aprila 2024, se bo odvijal inkluzijski pohod Skupaj v Hribe, ki poteka v sklopu Evropskega tedna mladih. Vljudno vabljeni vsi, še posebej mladi, da se nam pridružite!

Med pohodniki bodo v ospredju mladi, ki resno jemljejo mladinsko delo in so aktivni za prihodnost. Ujeli pa bomo tudi medkulturno, medgeneracijsko in v vseh pogledih raznoliko skupino. Udeleženci bodo prišli iz različnih držav in prisotni bodo posamezniki različnih kategorij invalidnosti slepi in slabovidni, gluhi in naglušni, nevrorazlični, osebe z motnjo v duševnem razvoju, osebe s težavami v duševnem zdravju, dolgotrajno bolni in gibalno ovirani.

Dogodek je dostopen za osebe na invalidskih vozičkih, ki imajo štart v Hrvatinih in cilj pri Centru sonček Elerji.

Na cilju bo sledila krajša prireditve v vasi Elerji v Centru sonček. 

Prireditev bodo sooblikovali mladi in tudi glasba bo del dogajanja. Predstavili bodo dosežke mladih, poudarili pomen sodelovanja in izbrali tri evropske vrednote in jih prilepili na tablo vrednot EU.

Na voljo sta dve poti in vsaka pot ima svoje posebnosti tako si lahko vsakdo izbere pot, ki mu najbolj ustreza glede na svoje sposobnosti in želje.


Pot 1
Planinska pot za bolj pripravljene pohodnike - iz Ankarana do Elerjev. Na poti bomo odtisnili žig Evropske pešpoti E12 v Ankaranu na štartu pred Korta Barom, ob 8.30.  Za to po potrebujete visoke planinske čevlje.

Pot 2 
Pohod iz Hrvatinov do Premančana na meji z Italijo, primerna tudi za osebe na vozičkih. Na tej poti poteka akcija Gibalno ovirani gore osvajajo.
Pot 2 se prične ob 10. uri pred gasilskim domom v Hrvatinih.

V Elerjih nas čaka okrepčilo z makaroni, hrano pa je potrebno naročiti ob prijavi. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!

Prijave in dodatne informacije na inplaninec@pzs.si.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti za čudovito pohodniško izkušnjo v utripu Evropskega tedna mladih!
Lepo vabljeni.

ETM_2.jpg
Na sliki v ospredju v desnem delu oljčna vejica, v ozadju razgled na zaliv in mesto. V levem zgornjem kotu  je napis mladinsko delo in ob njem pa so tri narisane podobe oseb, ki se držijo za roke. Podobe se držijo za roke in so v zeleni, rumeni in rdeči barvi, slednja ima stegnjeno roko. V desnem zgornjem kotu je napis Evropski teden mladih, arhiv inPlaninec

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije