ponedeljek, 11. december 2023
POIŠČI

Gibalno ovirani gore osvajajo 2022
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 12. junij 2019 ob 09:30, ogledov: 3140

Naj prostovoljski projekt 2018 - projekt planinstvo za invalide/OPP

Objavil(a): Marjeta Čič
Odbor Planinstvo za invalide/OPP prejemnik nagrade Mladinskega sveta Slovenije za Naj prostovoljski projekt 2018. Pilotni in trajnostno naravnan projekt vključevanja oseb s posebnimi potrebami v športno oz. razvedrilno dejavnost. Nagrado nam je podelil in iskreno čestital predsednik države Borut Pahor.
Predsednik republike Borut Pahor je pripravil sprejem ob sklepni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2018 v organizaciji Mladinskega sveta Slovenije. Mladinski svet Slovenije je letos sedemnajstič podelil naziv Naj prostovoljke, prostovoljca, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za leto 2018. Letos so podelili dve dodatni priznanji. Zadnja leta natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

Brdo___MSS___1

Natečaj je organiziran, da bi pokazali javnosti, da je prostovoljsko delo izjemno raznovrstno, koristno tako za prostovoljce kot družbo in predvsem, da si zasluži ugled in pozornost. Predsednik države je poudaril, da je prostovoljstvo v porastu, da si ljudje pomagamo, da je prostovoljsko delo opaženo in spoštovano. Izjava je zapisana na uradni spletni strani, dostopni tukaj.

Nagrado so iz rok predsednika države Boruta Pahorja za Naj projekt 2018 Planinstvo za invalide/OPP prevzeli 4 člani odbora: Marjeta Čič, Irena Lamovec, Tjaša Filipčič in Jurček Nowakk.

Planinska zveza Slovenije je z ustanovitvijo odbora odprla vrata sprejemanju drugačnosti, sprejela planinstvo kot način življenja za vse. Potrdila svojo poslanstvo o enakosti in dostopnosti gora za vse.

Nagrada je priznanje našemu delu, je tudi odgovornost, ki jo jemljemo z vso resnostjo ter strokovnostjo in bomo nadaljevali z delom z isto vnemo, zagnanostjo in še aktivnejšim sodelovanjem. Nagrada ni samo za 14 članov odbora, ampak za vse sodelujoče v programih, akcijah, projektih, taborih, pripravljalnih aktivnostih, dnevnik, priročnik, usposabljanja in še mnogo drugih dejavnostih.

pin_pzs_mss_2019_2

Fotografije STA z dogodka so dostopne tukaj. Videoprispevek TV Slovenija je dostopen tukaj.

Namen nagrajenega projekta je skozi celovit pristop ustvariti pogoje in podporno okolje za planinstvo za invalide/OPP ter razviti in nadgraditi prilagojene programe izvajanja aktivnosti in motiviranja invalidov/OPP k planinski dejavnosti (gibanje, inkluzija, socialna vključenost, sodelovanje, VŽU), ki je v Sloveniji dobro razvita in enostavno dostopna. Hkrati pa cilja na popularizacijo pohodništva za vse in inkluzijo, ko se učimo živeti drug z drugim.

Projekt je povezal več kot 1000 prostovoljcev, različne stroke - šport, pedagogiko, kineziologijo, socialo. Povezali smo različne institucije - javne, nevladne, gospodarstvo. Prostovoljci so vložili veliko časa, truda in znanja v projekt in se obogatili za izkušnje, vseživljenjsko učenje in občutek, da so doprinesli k inkluziji s svojim zgledom.

Zaupamo in verjamemo v svoje prostovoljce, da zmorejo, so odgovorni, so kos tudi velikim projektom. Bodimo inkluzivni. - Hvala!

Nagrada je priznanje, zahvala, prepoznavnost in spoštovanje za prostovoljstvo, za projekt in inkluzijo, ko se učimo živeti drug z drugim. S prostovoljstvom bogatimo. Sebe in druge.

ŽELIMO - HOČEMO - ZMOREMO - UŽIVAMO

pin_pzs_mss_2019_1

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije