sobota, 20. avgust 2022
POIŠČI

Inkluzijski pohod na Mirno goro
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 18. junij 2019 ob 00:00, ogledov: 974

ZNAKO-dnevnik

Objavil(a): Marjeta Čič
ZNAKO-dnevnik je novost na naši drugi veliki inkluzivni in prostovoljski akciji Gluhi strežejo v planinskih kočah (kratica GSPK). Je dnevnik za zbiranje žigov v času akcije GSPK, kjer gluhi in naglušni strežejo in se z vami pogovarjajo v slovenskem znakovnem jeziku. Sodelujemo tudi v akciji slepih in slabovidnih »Stopiva skupaj, osvojimo vrh« in so tudi v tem ZNAKO-dnevniku.
ZNAKO-dnevnik spoznajte v videu.

KAJ JE CILJ ZNAKO-dnevnika? Spodbuja obiskovalce, da gredo do planinskih koč v času akcije GSPK, kjer iz oči v oči spoznajo gluhe in naglušne prostovoljce, ki jim bodo stregli kakor pogovarjali v slovenskem znakovnem jeziku ter ponuja ideje za izlet.  
 pin_opp_znako_dnevnik_naslovnica_2019
KAKO DOBIM ZNAKO-dnevnik?
Dnevnik lahko kupite na izbrani koči, kjer se bo odvijala naša akcija ali pa nas preprosto kontaktirajte preko e-maila: gluhistrezejo@gmail.com.
KOLIKO STANE?
ZNAKO-dnevnik stane 5,00 eur.  
SO NAGRADE?
Ja Seveda! Ne boste ostali brez nagrad, če boste pridno obiskovali koče, kjer se bo odvijala akcija GSPK in akcija slepih/slabovidnih! ZNAKO-dnevnik, vsaka koča je točkovana in točke vam bodo služile za seštevek do nagrad. To pomeni, da morate zbrati čim več žigov s planinskih koč, kjer bodo gluhi stregli. Naša akcija se je začela 11. maja in bo trajala do 15. septembra. Terminski razpored akcije lahko vidite tukaj.

KAKO SE PREJMEJO ŽIGI? Za prejem žiga zainteresirani obiščete koče, ki so navedene v okvirčkih skupaj z datumom akcije v dnevniku. Na kočah poiščite našega prostovoljca, ki vam bo odtisnil žig #gluhistrezejo v ZNAKO-dnevnik.
ZNAKO-dnevnik v uporabi preverite v videu.
ZNAKO-dnevnik - ZAKAJ TAKO IME? 1. ZNAKovni jezik. To je jezik, s katerim komunicira gluha skupnost in ima tudi še druge velike prednosti v nekaterih situacijah.  2. ZNAK v drugem pomenu kot markacija. Večino planinskih poti označujejo markacije, ki nam kažejo pot do vrha in nazaj domov. V naši akciji pa ravno te znake pripeljejo do naše planinske koče, kjer boste spoznali bogastvo znakovnega jezika in bogastvo narave, ki nas objemajo. 3. Znak je tudi lahko kot ŽIG. Smisel ZNAKO-dnevnika pa je ravno zbiranje "znakov" [žigov], kjer s tem dokažete svojo prisotnost na planinski koči v času akcije.  
Veseli bomo vaše podpore z nakupom ZNAKO-dnevnika in donacije!  

Delovna skupina GSPK

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije