sreda, 19. junij 2024
POIŠČI

Pohod raznolikosti, povezovanja in navdih za vse inPlanince
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 1. avgust 2019 ob 00:00, ogledov: 18433

Tam sem tu - Maja Kuzma o prehojeni Slovenski planinski poti

Objavil(a): Matej Ogorevc
Moje ime je Urh Brvar. Sem študent IAM-a, Inštituta in akademije multimedije, višješolskega programa video produkcije. Za moj projekt sem se odločil, ker me je sama zgodba navdušila in sem se odločil, da bom iz te zgodbe naredil oddajo.
Projekt se imenuje Tam sem tu. To je televizijska oddaja, kjer nastopa glavna gostja Maja Kuzma, voditeljica oddaje pa je Klarisa Bevc. V oddaji sem imel še dva gosta: Dašo Peperko - ona je diplomirana zdravstvena tehnica, povedala nam je o izkušnjah in o dejstvih, kaj se lahko zgodi v gorah glede psihološkega in telesnega zdravja med pohodom. Drugi gost pa je bil Jurček Nowakk - on je strokovnjak za pohodništvo, povedal nam je, kako se moramo pripraviti na gore in povedal je nam svoje mnenje o Majinem podvigu pri njenem projektu.

Oddaja je prilagojena slepim in gluhim. Oddaja ima namen, da se ljudi ozavešča, da nobena ovira ni ovira k uspehu do cilja. Da uspeš dobiti nek cilj, kljub oviram, ki ga ima vsak posameznik - obstaja več pristopov in načinov, kako priti na en sam vrh, ki si ga posameznik zastavi. Npr. pri gluhih osebah je tako, da so odvisni od vida. Ne slišijo padanja dreves, kamenja, ne slišijo kako se vreme začenja spreminjati. Tako je z vidom precej pozoren na okolje, kaj se dogaja okrog njega. Pri slepih osebah, pa rabijo spremstvo.

Ta projekt je bila moja diplomska naloga. Bila je predstavljena pred filmsko komisijo. Zahvalil bi se Jurčku Nowakku in Marjeti Čič.


Zapisal Urh Brvar
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije