sobota, 20. julij 2024
POIŠČI

Inkluzijski pohod na Bohor
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

nedelja, 29. marec 2020 ob 00:00, ogledov: 3297

Predstavljamo Tanjo Princes, članico odbora Pin/OPP

Objavil(a): Jurček NOWAKK
Sem Tanja Princes. Po poklicu sem profesorica defektologije, zaposlena sem v CIRIUS Vipava kot učiteljica in mentorica športnih dejavnosti. Verjamem v moč učenja z izkušnjami, zato učence čim pogosteje vključujem v aktivnosti v naravi, kjer je takšno učenje najbolj enostavno.
V odbor Pin/OPP me je povabil Jurček, s katerim sva se spoznala na usposabljanju za učitelja športa invalidov. Glede sodelovanja nisem imela nobenih pomislekov, nasprotno, bila sem prav vesela, da bom lahko sodelovala pri tem pomembnem projektu.
V odboru Pin/OPP se počutim dobro, ker smo vsi slišani, imamo možnost izražati mnenja in stališča, o vsem smo obveščeni, sledimo smernicam. Med člani se je spletlo prijateljstvo.


1_Tanja_Princes_skupinska_mengeska_koca
Na sliki na stopnišču pred Mengeško kočo na Gobavici po pohodu stoji sedem članov odbora Pin/OPP. Streha in tla so zasnežena, v zgornjem delu je nekaj zasneženih vejic obdanih v led. Rahlo sneži. Arhiv Pin/OPP

Leta 2017 sem septembra predavala na pilotnem usposabljanju Pin/OPP v novembru pa sem se pridružila kot članica odbora Pin/OPP. Sem predavateljica na usposabljanjih za strokovni kader - planinstvo za invalide/OPP, ki je namenjeno vodnikom PZS, širši strokovni in laični javnosti, kjer pokrivam tematiko oseb z motnjo v duševnem razvoju. Odzivi slušateljev so pozitivni, nekateri menijo, da bi bilo smiselno predavanja razširiti na druge skupine ljudi, ki se ukvarjajo z vključevanjem invalidov. Sama se občasno pridružim inkluzivnim pohodom, skrbim za informiranje znotraj svojega delokroga, sem nekakšen povezovalni člen s CIRIUS Vipava.

1_Tanja_Princes_usposabljanje
Na sliki predavateljica gleda v projekcijo na steni in razlaga, v klopeh sedijo slušatelji, foto arhiv Pin/OPP

Temeljni cilj našega delovanja je inkluzija in ta se udejanja preko vseh akcij odbora Pin/OPP.
Pomembno je to, ker se povezujemo posamezniki in skupine iz različnih delokrogov, tako praktiki kot odločevalci s področja dela z invalidi in drugi, v tem je prednost in velika priložnost za skupno pot.
Člani odbora Pin/OPP so zelo motivirani in verjamejo v skupni cilj. Treba bo vključevati še več mladih in tudi strokovnjake iz drugih sfer in strok.


1_Tanja_Princes_pohod
Na sliki po makadamski poti navkreber planinka potiska invalidski voziček na katerem sedi dekle s čepico. Pred vozičkom planinka drži v rokah vlečno vrv, s katero vleče voziček in gleda ali se je zataknil ob kamen. Na desni stoji fant z oranžno čepico na glavi. V ozadju se vidi oddajnik. Arhiv Pin/OPP

Zelo rada obiskujem gore in hribe in rada sodelujem pri vseh dejavnostih, ki spodbujajo pozitiven odnos do narave in gibanja z veseljem sodelujem pri inkluzijskih pohodih. Izpeljali smo veliko akcij, pohodov, objav, predstavitev, predavanj, prepoznavnost v Sloveniji in širše je visoka in še narašča, imamo dobro medijsko pokritost, odpira se veliko priložnosti na področju športa in rekreacije za invalide/OPP.

1_Tanja_Princes_skupinska
Na sliki 8 članov odbora, ki imajo vsi črne majice. V ospredju sedi članica s plaketo v roki, za njo stojijo objeti člani, zadnja dva na desni sta moška. V ozadju se vidi ljubljanska kotlina. Arhiv Pin/OPP

Tanja PRINCES

Člani odbora Planinstvo za invalide in osebe s posebnimi potrebami:

Maja BOBNAR predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Jana ČANDER predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Marjeta ČIČ predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Tjaša FILIPČIČ predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Franc GRIČAR 
Irena LAMOVEC predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Jurček NOWAKK predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Igor OPREŠNIK predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Tanja PRINCES predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Suzana PUSTIVŠEK predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Lidija SLATNER predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Magdalena STRMŠEK BUH predstavitev najdete na povezavi tukaj,
Boro ŠTRUMBELJ na drug način tukaj.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije