ponedeljek, 11. december 2023
POIŠČI

InPlaninci osvojili Planino nad Vrhniko
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 4. junij 2020 ob 21:00, ogledov: 9798

Higienska priporočila za obiskovalce planinskih koč

Objavil(a): Matej Ogorevc
S preklicem epidemije je preklicanih več omejitev, ki so veljale tudi za planinske koče. Dovoljeno je prenočevanje in strežba v notranjih prostorih koč, še vedno pa je potrebno upoštevati splošna navodila za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.

Nacionalni inštitut za javno zdravje
je konec maja sprejel in objavil spremenjena Higienska priporočila za izvajanje turistično-gostinske dejavnosti za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Na tem mestu povzemamo nekaj ključnih priporočil oz. ukrepov, vendar svetujemo, da si pred obiskov koče priporočila preberete in v največji možni meri tudi upoštevate.


Priporočila za goste planinskih koč:

  • Ob prihodu v kočo si naj razkužijo roke.
  • Zagotavljajo naj zadostno medosebno razdaljo, še posebno v notranjosti koč.
  • Priporočljiva je uporaba obrazne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela v koči (pri prihodu in odhodu od mize, pri uporabi sanitarij).
  • Omejuje naj se številčna omizja. Med osebami za isto mizo naj bo zadostna medosebna razdalja, razen v primeru družinskih članov / članov istega gospodinjstva.
  • Dosledno skrbite za higieno rok. Roke umivajte z milom in vodo ali jih razkužite s primernim razkužilom in sicer po dotikanju katerih koli površin ali predmetov. Priporočamo uporabo lastnih razkužil ali alkoholnih dezinfekcijskih robčkov.

 

Omejitve pri prenočevanju v planinskih kočah:

  • V sobah z več posteljami so lahko nameščeni le gosti iz istega gospodinjstva ali gosti, ki potujejo skupaj in so že sicer v tesnem stiku (npr. skupina na društvenem izletu, skupina prijateljev na skupni turi.
  • Za zagotovitev prostega ležišča naj gosti predhodno poskrbijo za rezervacijo, saj se kapacitete zaradi ukrepov zapolnijo hitreje kot sicer.

PDF Priporočila za izvajanje turistično-gostinske dejavnosti za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2

POMEMBNO:
 zapisano in splošni ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19 veljajo, ne glede na preklic splošne epidemije!
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije