sreda, 19. junij 2024
POIŠČI

Inkluzijski pohod na Mirno goro
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 13. maj 2021 ob 00:00, ogledov: 3113

Skupaj v hribe - Inkluzijski pohod na Nanos

Objavil(a): Jurček NOWAKK
Vabimo vas, da se nam 23. maja 2021 pridružite na inkluzijskem pohodu na Nanos, ki ga pripravlja delovna skupina Nevrorazlični AMA. Pot bo peljala od Eko koče (Lovska koča) do Vojkove koče na Nanosu. Trasa je dostopna za vse udeležence pohodnike, ki zmorejo 1 uro in 30 min hoje navkreber. Hitrost hoje bo prilagojena zmožnostim posameznika. Dolžina poti je slabih 5 km.
Vojkova koča bo imela na ta dan posebno strežbo, naročili boste lahko v slovenskem znakovnem jeziku (SZJ). Ko Gluhi strežejo v planinskih kočah se lahko preizkusite tudi v naročanju v kretnjah SZJ, bolj vešči pa bodo lahko zapletli v pogovor.
Vabimo vas na pohod na Nanos 23. maj 2021

Eko hiša (Nanos 10a, Vipava) 775 m - Nanos Vojkova koča na Nanosu 1240 m, višinska razlika 465 m
Start pri Eko koči pod Nanosom (Lovska koča) je ob 9:00
Opis poti
Izpred Eko koče se čez gozdiček po planinski poti vzpenjamo proti vrhu Nanosa. Po 700 m pridemo iz gozdička na planoto (glej sliki 1-2). Naslednjih dobrih 3 km hodimo po travnati in kamniti podlagi (glej sliki 3-4). Nadaljujemo po cesti ali po grebenski poti, ves čas hodimo po travnati in kamniti podlagi. Zadnjih 500 m pa je makadamska cesta. Po dobri uri in pol, ter prehojenih slabih 5 km planinske poti bomo prispeli do Vojkove koče na Nanosu.

Ob 11:00 uri bo krajši program: Gluhi strežejo v planinski kočah - GSPK, Nevrorazlični AMA, Slepi in slabovidni po Slovenski planinski poti - SSP po SPP in gostje.

Spust v dolino bo po treh variantah:
- Varianta 1
Po isti poti do Eko koče. Čas hoje uro in pol.
- Varinata 2
6,6 km po cesti do Eko koče, makadam, asfatl in betonirana cesta. Čas hoje uro in pol.
- Varinata 3
Nanos - Abram
Pot začnemo pred Vojkovo kočo na Nanosu skozi gozd, jo nadaljujemo po makadamski cesti in po cca 3,7 km zavijemo na planinsko pot. Čez pol ure prečkamo cesto, se spustimo na pašnik in čez dobrih 20 minut hoje pridemo na naslednjo makadam cesto, kjer je oddaljenost do Abrama še 1,9 km makadam ceste. Do Abrama prispemo po slabih dveh urah hoje.
Avtobus nas odpelje do Eko koče.

Prva koča akcije Gluhi strežejo v planinskih kočah je Vojkova koča na Nanosu. Med prostovoljci so natakarji, tolmači in seveda vodja, ki ne sme manjkati, da vse gladko teče.
Kočo bodo obiskali tudi slepi in slabovidni, ki že komaj čakajo, da naračijo v SZJ, ki ga že marljivo trenirajo.
Vabimo vas, da se nam tudi vi pridružite v izkusite inkluzijo.
GSPK_Nanos_razglednica

Naslednja koča akcije Gluhi strežejo v planinskih kočah bo Mirna gora, 29. maja 2021 na soboto. Vse koče akcije Gluhi strežejo v planinskih kočah in opis najdete na povezavi Gluhi strežejo.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije