sobota, 20. julij 2024
POIŠČI

240 planincev invalidov/OPP na pohodu na Planino
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 13. junij 2024 ob 00:00, ogledov: 412

Vabilo na pohod in druženje na Treh kraljih

Objavil(a): Marjeta Čič
Dragi planinci in ljubitelji narave, vabimo vas na prijeten pohod in druženje pri Planinskem domu na Treh kraljih.
Inkluzijski pohod Skupaj v hribe bo v soboto, 22. junij 2024 in na voljo bodo kar tri poti. Veseli bomo, da se nam pridružite. Planinski dom je dostopen za osebe na invalidskih vozičkih. Srečanje je priložnost, da se povežemo, delimo izkušnje, uživamo v družbi drug drugega in oživimo planinski utrip.

Planinski dom na Treh kraljih je cilj mnogih planinskih poti. Pohodništvo je odlična priložnost za druženje s prijatelji, družino in spoznavanje novih ljudi. Vsak pohod prinaša možnost odkrivanja novih poti, krajev in skritih zakladov narave, kar nas vedno znova navdihuje in motivira. Planinski dom stojih nad cerkvijo sveti Trije kralji, ki bo na dan dogodka odprta za ogled.

Odbor inPlaninec in planinsko društvo Slovenske Bistrica sta pripravila tri poti za različne okuse, stopnojo pripravljenosti in zmožmosti.

Prva pot primerna za osebe na invalidskih vozičkih
Zberemo se ob 9:30 pod Osankarico na parkirišču, pot nas bo peljala po makadamski cesti.

Druga pot primerna za pohodnike
Zberemo se ob 9:30 pod Osankarico na parkirišču, pot nas bo peljala mimo Črnega jezera.

Tretja pot
Odhod je ob 8.30 v Šmartnem na Pohorju. Pot nas bo vodila do Treh kraljev. Naši pohodniški dnevniki bodo polnejši še za kak žig na poti bomo odtisnili žige v Slovenski bistrici, Šmartnem in na Treh kraljih.

Pridružite se nam, da skupaj raziskujemo čudovite poti in uživamo v razgledih na Dravsko dolino.

Komu so pohod namenjeni?
Družinam, planincem vseh starosti, različno uhojenim planincem in vsem ljubiteljem narave in raznolikosti. Dobrodošli so tudi štirinožni prijatelji, ki so vajeni družbe.

Kdo bo z nami?
Planinci planinskega društva Slovenska Bistrica, Urška Vučak Markež in planinci iz vseh vetrov.
Med pohodniki bodo tudi Slepi in slabovidni planinci, nevrorazlični, inPlaninci z okvaro sluha, Gibalno ovirani gore osvajajo, dolgotrajno bolni inPlaninci in prostovoljci.

Ogledali si boste lahko Interpretacijski center Trije kralji, ki je del Regijskega parka Pohorje. Center uporablja sodobna interpretacijska sredstva za spoznavanje narave na območju Natura 2000 Pohorje.
Ob planinskem domu se boste lahko sprehodili po taktilni poti, ki ponuja edinstveno senzorno izkušnjo zaznavanja različnih podlagm, ki jih pričarajo naravni materiali različnih tekstur.

Planinski_dom_na_Treh_kraljih_taktilna_pot
Na sliki taktilna pot obdana s travo, v ozadju so drevesa in modro nebo, arhiv inPlaninec

Kosilo in druženje pred planinskim domom na Treh kraljih bo v polnem razmahu od 11. ure naprej. Stregli bodo lokalno najbolj poznan pohorski lonec.

Za veselo vzdušje in plesne takte bo poskrbel Duo Simi, za spremljevalni program z noto dostopnosti bodo pripravili člani PD Slovenska Bistrica.

Za pohod potrebujete planinsko obutev in primerna oblačila, tekočino in hrano v času pohoda ter dobro voljo. Za vse ostalo poskrbimo mi.

Da bo planinski dom na Treh kraljih zaživel, mu manjka še velika pika na i - notranja oprema, ploščice in inštalacije. Z vašim obiskom boste pripomogli k oživitvi doma.

Ne zamudite priložnosti za čudovit dan v naravi, poln smeha in novih prijateljstev!

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije